Bröd


Grahamsbullar

foto-2012-12-18-02-05-35-em.jpg

Ingredienser


1. Värm ugnen till 200°
2. Blanda lite av vattnet med jästen, honungen och saltet och låt stå ca 10 minuter
3. Blanda sedan ner resten av vattnet och mjölet lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg
4. Gör runda bollar av degen lägg på plåt och platta till lite lätt. Låt jäsa 20 minuter
5. Pensla med mjöl och strö över solroskärnor
6. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter

Scones

foto-2013-01-08-16-32-49.jpg

ca 12st

Ingredienser

 

1. Sätt ugnen på 225 grader varmluft eller 250 grader på vanlig.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna.
3. Blanda ner smöret.
4. Blanda ner mjölk och yoghurt i degen och rör om.
5. Fördela degen i muffinsformar eller i smörade muffinsbleck.
6. Grädda i ca 10 minuter.

 

Citron- och rosmarinbaguetter

foto-2013-01-08-16-38-57.jpg

4st

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rosmarin
  • rivet skal av 1 tvättad stor citron (ekologisk)
  • ca 13 dl dinkelsikt

 

  1. Värm vattnet till 37°. Smula sönder jästen i en stor bunke och häll över vattnet och rör om
  2. Tillsätt salt, olivolja, rosmarin, citronskal och större delen av mjölet. Knåda ihop till en deg och låt jäsa ca en timma under bakduk
  3. Ta upp degen på mjölat bord och dela upp den i fyra delar utan att knåda degen
  4. Vrid baguetterna och lägg på plåt med bakplåtspapper
  5. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter och sätt under tiden ugnen på 250°
  6. Pudra över lite mjöl och ställ in i ugnen ca 15 minuter
  7. Servera det nygräddat eller frys in och värm upp lite lätt innan servering

Välkommen

Välkommen till 1dlmiljo.n.nu.

Facebook

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.